ASAYİŞ
Yayınlanma : 16 Eylül 2025 15:25

Bayrampaşa Belediyesi'nde yolsuzluk operasyonu: 48 gözaltı

Bayrampaşa Belediyesi'nde yolsuzluk operasyonu: 48 gözaltı
İstanbul'da CHP'li Bayrampaşa Belediyesi'nde yolsuzluk operasyonu düzenlendi. Depremzede A.O.'nun şikayeti üzerine başlatılan soruşturma sonucu, Belediye Başkanı Hasan Mutlu ve 47 kişi gözaltına alındı.

RÜŞVET İDDİASI

İddiaya göre, Hatay'daki evi yıkılan bir depremzede A.O., Bayrampaşa Belediyesi'nden boş bir araziye kafe açmak için izin aldı. Ancak, yaklaşık 2,5 milyon liralık yatırım yapıldıktan sonra, belediye yetkilileri 3 milyon lira rüşvet talep etti. Ayrıca, kafenin yüzde 25'inin Belediye Başkanı Hasan Mutlu'ya verilmesi istendi.

GENİŞ ÇAPLI OPERASYON

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, soruşturma kapsamında eş zamanlı bir operasyon düzenledi. Operasyonda, Belediye Başkanı Hasan Mutlu, başkan yardımcıları ve hukuk işleri müdürü dahil 48 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, 'irtikap', 'rüşvet', 'nitelikli dolandırıcılık' ve 'ihaleye fesat karıştırmak' suçlarından soruşturma geçiriyorlar. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.