Genç Memur-Sen, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) iş birliğinde 'Türk Dünyası Akademisi' eğitimlerinin kapanış programını düzenledi. Ödül töreni, Memur-Sen Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi. Bu eğitimlerin temel amacı, gençlerin Türk dünyasına yönelik tarihsel, siyasal, kültürel ve jeopolitik farkındalıklarını artırmaktı.
GENÇLERİN MEDENİYET PERSPEKTİFİ
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın, Türk Dünyası Akademisi'nin gençlerin medeniyet perspektifi içinde nitelikli bir bilinç kazanmalarını sağlamak amacıyla kapsamlı bir eğitim programı sunduğunu belirtti. Yalçın, bu tür eğitimlerin gençlerin kendi kimliklerini anlamalarına ve gelecekte daha etkin rol almalarına yardımcı olacağını vurguladı.
İHTİYAÇ DUYULAN AYDIN SINIFI
Bilal Erdoğan, yerli ve milli aydın sınıfının oluşturulması gerektiğini ifade ederek, bu konuda gençlerin yetiştirilmesine yönelik projelerin önemini vurguladı. Eğitimlerin sadece bilgi aktarmakla kalmayıp, aynı zamanda gençlerin liderlik vasıflarını geliştirmeyi de hedeflediğini dile getirdi.


