Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ve Mısır temaslarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Özellikle savunma sanayii alanındaki iş birlikleri ve milli muharip uçağı KAAN'a yönelik Suudi Arabistan'ın ilgisi merak ediliyordu.
KAAN Projesinde Suudi Arabistan İle İş Birliği
Gazetecilerin, milli savaş uçağı KAAN ile ilgili Suudi Arabistan ile bir iş birliği projesi olup olmayacağı sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suudi Arabistan ile savunma sanayii konusunda önemli iş birliklerine imza atıyoruz ve bunu geliştirmekte de kararlıyız." yanıtını verdi. Erdoğan, KAAN'ı Türkiye'nin mühendislik kabiliyeti ve bağımsız savunma iradesinin sembolü olarak nitelendirerek, bu projeye yönelik olumlu geri dönüşler aldıklarını belirtti.
Ortak Yatırım Kapısı Açık
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan ile savunma sanayii alanında mevcut iş birliklerini daha da geliştirme kararlılığının altını çizdi. KAAN projesindeki potansiyel iş birliğine dair soruyu yanıtlarken, "Kaldı ki Suudi Arabistan ile bu konuda ortak yatırım söz konusu. Her an bu ortak yatırımı da gerçekleştirebiliriz." ifadelerini kullandı. Bu açıklama, Türkiye'nin savunma sanayiindeki küresel hamleleri ve Suudi Arabistan ile artan stratejik iş birliği açısından büyük önem taşıyor.


