DÜNYA
Yayınlanma : 16 Ağustos 2025 14:27

Danimarka'da tren kazası: 1 ölü, 27 yaralı

Danimarka'da tren kazası: 1 ölü, 27 yaralı
Danimarka'nın güneyindeki Tinglev ve Kliplev kasabaları arasında meydana gelen tren kazasında, bir yolcu treninin tarım atığı taşıyan tankerle çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi yaralandı. Başbakan Mette Frederiksen taziyelerini iletti.

Danimarka'nın güneyinde meydana gelen korkunç bir tren kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 27 kişi yaralandı. Kazaya, bir yolcu treninin tarım atığı taşıyan bir tankerle çarpışması neden oldu. Çarpışmanın etkisiyle tren raydan çıktı.

KAZANIN MEYDAN GELMESİ

Kazanın Almanya sınırına yakın Tinglev ile Kliplev kasabaları arasında gerçekleştiği polis tarafından açıklandı. 60 yaşındaki bir kadın hayatını kaybederken, 27 kişi yaralandı. Yaralılardan 5'inin durumunun ağır olduğu belirtildi. Trende toplam 106 yolcu bulunuyordu.

BAŞBAKAN'DAN TAZİYE MESAJI

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, kazayla ilgili yaptığı açıklamada, 'Düşüncelerim yakınlarını kaybedenlerle, yaralılarla ve şu anda kazadan etkilenen herkesle birlikte. Herkesin en iyi şekilde yardım ve destek almasını diliyorum.' dedi. Ulusal demiryolu işletmesi DSB ise, hattın ikinci bir duyuruya kadar kapatıldığını duyurdu.