AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Ramazan Bayramı öncesinde emeklilere yönelik iyileştirmeler olabileceği yönünde sinyaller verdi. Elitaş, basın mensuplarının sorularını yanıtlarken, emeklilerin toplumun baş tacı olduğunu belirtti ve ek ikramiye veya maaş artışı gibi konulara ilişkin çalışmaların sürdüğünü ifade etti.
EMEKİLERE YÖNELİK YENİ DESTEK SİSTEMİ YOLDA
Elitaş, özellikle Gelir Tamamlayıcı Aile Destek Sistemi (GETAD) çerçevesinde emeklilerin durumunun değerlendirildiğini vurguladı. Mevcut sistemde haneye giren gelire göre destek sağlanacağını, bu sayede geçim sıkıntısı yaşayan emeklilere daha etkin bir yardım ulaştırılmasının hedeflendiğini söyledi. Bu konuda kanuni düzenlemeler yapılabileceğini de ekledi. Çalışmaların Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz koordinatörlüğünde bakanlar, Ekonomi Koordinasyon Kurulu, parti genel merkezi ve grup tarafından yürütüldüğünü belirtti.
TRAFİK CEZALARI VE GÜVENLİK ÜZERİNE DEĞERLENDİRMELER
Konuşmasında trafik cezalarındaki artışa da değinen Elitaş, amaçlarının caydırıcılık ve can ile mal güvenliğini sağlamak olduğunu belirtti. Trafik kazalarında yaşanan can kayıplarına dikkat çekerek, bu rakamları sıfırlamayı hedeflediklerini söyledi. Eleştirilere açık olduklarını ancak temel prensiplerden taviz vermeyeceklerini ifade etti. Yollardaki levhalara yönelik eleştiriler konusunda ise ilgili bakanlıkların çalışmalar yaptığını sözlerine ekledi.


