Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde yoğun tipi nedeniyle yayla yolunda mahsur kalan iki vatandaş, ekiplerin hızlı ve koordineli çalışmasıyla güvenli bir şekilde kurtarıldı.
OLAYIN GELİŞİMİ
Dün akşam saatlerinde, Emirdağ'a bağlı Çatallı Köyü Yellibel Yaylası yolunda meydana gelen olayda, olumsuz hava koşulları nedeniyle araçları kara saplanan iki vatandaş yardım çağrısında bulundu. Jandarma ve İl Özel İdaresi ekipleri, vatandaşların yardım taleplerine hızlıca yanıt vererek bölgeye sevk edildi.
EKİPLERİN MÜDAHALESİ
Yoğun kar ve tipi altında yürütülen çalışmalar neticesinde, jandarma ve İl Özel İdaresi ekipleri kısa süre içinde mahsur kalan vatandaşlara ulaştı. Ekiplerin hızlı ve koordineli müdahalesiyle araçlar bulunduğu yerden çıkarıldı ve vatandaşların güvenliği sağlandı. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan vatandaşlar bölgeden tahliye edildi. Afyonkarahisar Valisi Doç. Dr. Kübra Güran Yiğitbaşı, olayla ilgili yaptığı paylaşımda, kış şartları boyunca sahada canla başla görev yapan jandarma teşkilatı ve İl Özel İdaresi ekiplerine teşekkür ederek, vatandaşların güvenliği için çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirtti.


