GÜNDEM
Yayınlanma : 26 Aralık 2025 19:05

Ordu'da telesiyej tatbikatı ile hayat kurtarma senaryosu başarıyla uygulandı

Ordu'da telesiyej tatbikatı ile hayat kurtarma senaryosu başarıyla uygulandı
Ordu'da düzenlenen tatbikatta telesiyejde mahsur kalan 4 kişi, kurtarma ekiplerinin başarılı müdahalesiyle kurtarıldı.

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği tatbikatta, İtfaiye Dairesi Başkanlığı, ORBEL A.Ş., Ordu AFAD İl Müdürlüğü, UMKE, 112 Acil Sağlık ve Jandarma Arama Kurtarma ekipleri bir araya geldi.

TATBİKATTA 4 KİŞİ KURTARILDI

Senaryo gereği, telesiyej kabininde mahsur kalan 4 kişi, ekiplerin koordineli ve profesyonel müdahalesiyle yerden yaklaşık 25 metre yükseklikte başarıyla kurtarıldı. Bu tatbikat, kayak sezonunda yaşanabilecek acil durumlara hazırlıklı olmak için önemli bir fırsat sundu.

Tatbikat, Çambaşı Kayak ve Dinlenme Tesisleri'nde bulunan iki telesiyejde gerçekleştirildi. Ekiplerin müdahale kabiliyetlerini artırmak ve kurumlar arası koordinasyonu güçlendirmek amacıyla yapılan tatbikatta, drone ile havadan görüntü alındı. Olası kurtarma senaryolarında yaşanabilecek eksiklikler yerinde tespit edildi.