DÜNYA
Yayınlanma : 06 Ekim 2025 23:03

Endonezya'da okul binası çöktü: Ölü sayısı 53'e yükseldi

Endonezya'da okul binası çöktü: Ölü sayısı 53'e yükseldi
Endonezya'nın Doğu Cava eyaletinde bir okul binasının çökmesiyle meydana gelen felakette hayatını kaybedenlerin sayısı 53'e yükseldi. Arama kurtarma çalışmaları, enkaz altında kalan son kişilere ulaşmak için yoğun tempoda devam ediyor.

Endonezya'nın Doğu Cava eyaletinde bulunan Sidoarjo ilçesindeki Al Khoziny İslam Yatılı Okulu'nda yaşanan bina çökmesi sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı artış gösteriyor.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Doğu Cava Arama Kurtarma Ofisi Başkanı Nanang Sigit tarafından yapılan açıklamaya göre, en son yürütülen arama kurtarma faaliyetlerinde enkaz altından 8 ceset daha çıkarıldı. Bu son bulgularla birlikte toplam ölü sayısı 53'e ulaştı. 29 Eylül'de gerçekleşen çökmenin ardından enkazdan kurtarılan toplam kişi sayısının ise 157 olduğu bildirildi.

SON KURBANLARA ULAŞMA ÇABASI

Ağır iş makineleri ve elektrikli ekipmanlarla desteklenen kurtarma ekipleri, yüzlerce kişinin enkaz altında kaldığı ana yapının çevresindeki alanlara, özellikle sitenin kuzey kısmına yoğunlaşmış durumda. Kurtarma ekiplerinin amacı, mahsur kalan son kişilere ulaşmak. Felaketin ardından bölgede çalışmalar, ölü sayısının daha da artabileceği endişesiyle yoğun bir şekilde sürdürülüyor.