EKONOMİ
Yayınlanma : 17 Ekim 2025 16:32

Erdoğan: Türkiye yatırımcılar için güvenli liman olmaya devam ediyor

Erdoğan: Türkiye yatırımcılar için güvenli liman olmaya devam ediyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye - Afrika Ekonomik Forumu'nda yatırımcılara güven mesajı vererek ülkenin ekonomik istikrarını ve büyüme hedeflerini paylaştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye - Afrika Ekonomik Forumu'nda küresel ekonomideki belirsizliklere rağmen ülkenin yatırımcılar için güvenli bir liman olarak kalacağını vurguladı.

YATIRIM ORTAMINDA İSTİKRAR VURGUSU

Erdoğan, Türkiye'nin ekonomik politikalarının sürdürülebilirliğine dikkat çekerek, yatırımcıların uzun vadeli planlar yapabileceği istikrarlı bir ortam sunmaya devam ettiklerini belirtti. Forumda yer alan Afrika ülkeleri temsilcilerine de Türkiye'nin yatırım fırsatlarını anlattı.

BÜYÜME HEDEFLERİ VE EKONOMİK GÖSTERGELER

Cumhurbaşkanı, milli gelirin 1.5 trilyon dolar seviyesine ulaştığını ve Türkiye'nin dünyanın en büyük 17. ekonomisi konumuna geldiğini açıkladı. 2024 yılı için kişi başı gelirin 14 bin 751 dolara çıkacağını müjdeleyen Erdoğan, bu hedeflerin yatırımcı güvenini pekiştireceğini ifade etti.

AFRİKA İLE EKONOMİK İŞ BİRLİĞİ

Foruma katılan Afrika ülkeleri temsilcileriyle yapılan görüşmelerde, karşılıklı yatırım fırsatları masaya yatırıldı. Erdoğan, Türk iş dünyasının Afrika pazarındaki varlığını güçlendirmeye yönelik adımların devam edeceğini vurguladı.