GÜNDEM
Yayınlanma : 06 Kasım 2025 09:36

Fatsa'da yürek burkan facia: Taş ocağındaki göçükte genç işçi can verdi, ikinci işçi için umutla bekleyiş sürüyor

Fatsa'da yürek burkan facia: Taş ocağındaki göçükte genç işçi can verdi, ikinci işçi için umutla bekleyiş sürüyor
Fatsa'daki çakıl ocağında akşamüstü yaşanan göçükte bir işçi hayatını kaybetti, kamyon şoförü için kurtarma çalışmaları gece boyunca devam ediyor.

Ordu'nun Fatsa ilçesi ile Çatalpınar arasındaki kara yolu üzerinde bulunan bir çakıl ocağında akşamüstü saatlerinde yaşanan toprak kayması, bir işçinin hayatını kaybetmesine yol açtı. Saat 16.30 civarında meydana gelen bu acı olay, bölge sakinleri ve çalışanlar arasında derin bir üzüntü dalgası yarattı.

PATLATMA SONRASI ANİ GÖÇÜK

Öğle vaktinde rutin işlemler çerçevesinde yapılan patlatmanın hemen ardından, üst seviyelerdeki toprak kütlesi beklenmedik şekilde hareketlenerek aşağıya doğru kaydı. Bu göçük, bir kamyon ve bir iş makinesini tamamen enkaz altında bırakırken, araç sürücüsü ile makine operatörü tehlikeli bir şekilde mahsur kaldı.

SEFERBER OLUNAN KURTARMA EKİPLERİ

Olayın duyulmasıyla birlikte AFAD, UMKE, jandarma birimleri ve 112 acil servis ekipleri derhal bölgeye intikal etti. Ordu Valisi Muammer Erol da olay yerine gelerek kurtarma faaliyetlerini bizzat denetledi. Vali Erol, ekiplerin yoğun mesai harcaması sonucunda iş makinesi operatörünün hayatını kaybettiğinin tespit edildiğini kamuoyuna açıkladı.

UMUTLA SÜREN ARAMA ÇALIŞMALARI

Kamyon şoförüne ulaşmak için yürütülen arama kurtarma çalışmalarının ise büyük bir titizlikle devam ettiği ifade edildi. Kurtarma ekipleri, enkaz altında kalan ikinci işçiye ulaşabilmek amacıyla gece boyunca aralıksız çalışmalarını sürdürüyor, her an umutla bekleyiş devam ediyor.