Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'deki operasyonları sırasında rehin alınan İsrailliler Angrest ve Omri Miran ile iletişimin kesildiğini duyurdu.
ATEŞKES TALEBİ
Kassam Tugayları, İsrail'den Gazze Şehri'nin belirli bölgelerinde rehinelerin güvenliğini sağlamak amacıyla yerel saatle 18.00'den itibaren 24 saat süreyle hava saldırılarını durdurmasını talep etti.
REHİNE ANLAŞMASI TALEPLERİ
Bu gelişmeler yaşanırken, İsrailliler Başbakan Binyamin Netanyahu'dan bir rehine anlaşması yapmasını ve Gazze'deki savaşı sonlandırmasını isteyerek protestolarını sürdürdü. Netanyahu'nun konutu ve İsrail ordusu karargâhı önünde toplanan rehine yakınları, ABD Başkanı Donald Trump tarafından önerilen yeni planın kabul edilmesini talep etti. Haaretz gazetesine göre, serbest bırakılan rehine Doron Steinbrecher, rehinelerin kurtarılmasının İsrail için en büyük öncelik olduğuna inanmak istediğini belirtti.
ABD'NİN TEKLİFİ
The Times of Israel gazetesinin haberine göre, ABD'nin 21 maddelik yeni teklifi, bu hafta başında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu sırasında Arap ve Müslüman liderlerle yapılan görüşmelerde sunuldu. Teklifin, İsrail saldırılarının durdurulması, tüm İsrailli esirlerin 48 saat içinde serbest bırakılması, ABD'nin Filistin-İsrail diyaloğunu kurması, Filistinlilerin Gazze Şeridi'nde kalmasının teşvik edilmesi ve Hamas'ın yeni yönetimde yer almamasının engellenmesi gibi unsurları içerdiği bildirildi.


