Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı, İran'da yaşanan protestoları sert bir şekilde bastıran ve internet erişimini kısıtlayan 18 İranlı yetkili hakkında yaptırım kararı aldığını duyurdu.
YAPTIRIM KARARININ ARKA PLANI
Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Tommy Pigott tarafından yapılan yazılı açıklamada, yaptırım uygulanan bu yetkililerin, protestoculara yönelik sert müdahaleleri ve internetin kullanımını sınırlamaları gerekçesiyle hedef alındığı belirtildi.
İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNE DESTEK MESAJI
Pigott, ABD yönetiminin İran halkının ifade özgürlüğünü desteklemeye devam edeceğinin altını çizerek, İran vatandaşlarının barışçıl toplanma ve gösteri yapma haklarının engellenemeyeceğini vurguladı. Bu yeni yaptırımlarla birlikte, daha önce yaptırım listesine alınan İranlı yetkili sayısının toplamda 58'e ulaştığı bilgisi paylaşıldı.


