Tel Aviv ve işgal altındaki Kudüs'te yüzlerce İsrailli, Gazze'deki savaşın sona ermesi ve rehinelerin eve dönmesi için sokaklara döküldü.

PROTESTOLAR TEL AVİV'İ SALLADI
Göstericiler, “Başkan Trump, savaşı bitir ve rehinleri kurtar” yazılı dev bir pankart taşıdı. Rehinelerin fotoğraflarının yer aldığı dövizler de protestocular tarafından kullanıldı. Sadece İsrailli rehineler değil, Gazzelilerin durumu da göstericilerin gündemindeydi. İsrail ordusunun Gazze'de etnik temizlik yaptığını iddia eden göstericiler, saldırılara meydanlardan karşı çıktı.

KUDÜS'TE DE EYLEMLER VAR
İsrail'in işgali altındaki Kudüs'te de Netanyahu'nun konutu önünde gösteriler düzenlendi. Gazze'de rehin alındıktan sonra serbest bırakılanlar da protestolara katıldı. Şu an Gazze'de 48 İsrailli rehine olduğu ve bunlardan 20'sinin hayatta olduğuna inanılıyor.






