DÜNYA
Yayınlanma : 07 Ekim 2025 05:38

Israil hapishanelerinde işkence raporu: 55 mahkumun ifadesi toplandı

Israil hapishanelerinde işkence raporu: 55 mahkumun ifadesi toplandı
İsrail hapishanelerinde görevli askerlerin, gözaltındaki Filistinlilere yönelik sistematik işkence ve kötü muamelede bulunduğu, hatta cinsel saldırıların yaşandığı bir raporla ortaya çıktı. İlaçlarını alamayan iki mahkumun hayatını kaybettiği belirtildi.

İsrail askerleri tarafından binlerce Filistinlinin ağır işkencelere maruz bırakıldığı bir hapishane hakkında kapsamlı bir rapor hazırlandı.

İŞKENCE KAMPLARI

7 Ekim'den bu yana gözaltında tutulan 55 Filistinlinin ifadelerinin toplandığı raporda, mahkumlara yönelik kötü muamelenin bir politika haline getirildiği bir kampa dönüştüğü vurgulanıyor. Gözaltına alınanların sert, acımasız işkence ve ıstıraba maruz kaldığı bu tesislerin, fiilen işkence kampları olarak işlev gördüğü belirtiliyor.

CİNSEL SALDIRI VE ÖLÜMLER

Rapor, bazı tutukluların çıplak fotoğraflarının çekildiğini ve gardiyanların cinsel saldırısına maruz kaldıklarını ortaya koyuyor. Ayrıca, ilaçlarını alamayan iki kişinin hayatını kaybettiği de raporda yer alıyor. Bu durum, işgalci İsrail'in Gazze'deki katliamlarına devam ettiğini ve Lübnan'da bir araca düzenlediği saldırıda 2 kişinin ölmesiyle de teyit ediliyor. Öte yandan, İsrail'in Trump'ı sabote etme çabaları da dikkat çekiyor.