İstanbul'da yürütülen soruşturma kapsamında, suç örgütü kurarak yasa dışı gelirleri akladıkları ve yüksek hacimli şüpheli finansal işlemler yaptıkları iddia edilen 10 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
402 MİLYON LİRA DEĞERİNDE MAL VARLIĞINA EL KONULDU
Soruşturma çerçevesinde, toplamda 402 milyon lira değerindeki mal varlığına el konuldu. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Terörizmin Finansmanının Önlenmesi ve Aklama Suçu Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen incelemede, Ozan Elektronik Para AŞ üzerinden suç gelirlerinin sanal POS cihazlarıyla sisteme dahil edildiği belirtildi.
ŞİRKETİN MALİ YAPISINA KAYYUM ATANDI
Yüksek riskli ülkelerden gelen işlemlerin engellenmediği ve aynı kartların kısa süre içinde farklı üye iş yerlerinde kullanıldığı tespit edildi. Ayrıca, Ozan Özerk’in ortak olduğu Aveon Global Sigorta AŞ üzerinden de suç gelirlerinin “sigorta primi” olarak sisteme dahil edildiği ifade edildi. İstanbul Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinin kararıyla, Ozan Elektronik Para AŞ’nin mali yapısının korunması amacıyla Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından kayyum atandı. Cumhuriyet Başsavcılığı, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdüğünü duyurdu.


