YAŞAM
Yayınlanma : 14 Şubat 2026 17:20

İtfaiye eri, mahsur kalan vatandaşı sırtında taşıyarak kurtardı

İtfaiye eri, mahsur kalan vatandaşı sırtında taşıyarak kurtardı
İzmir'de itfaiye eri Alper Aksular, şiddetli yağışlar nedeniyle mahsur kalan bir vatandaşı sırtında taşıyarak kurtardı. D.D.'nin sağlık durumu iyi.

İzmir'de etkili olan şiddetli yağışlar sırasında, boş arazideki bir barakaya sığınan 56 yaşındaki D.D., su seviyesinin yükselmesiyle mahsur kaldı. Olayın bildirilmesinin ardından, İzmir İtfaiyesi ekipleri hızlı bir şekilde olay yerine intikal etti.

İtfaiye ekipleri devrede

Karşıyaka Örnekköy Mahallesi 7532 Sokak'ta meydana gelen olayda, itfaiye eri Alper Aksular, Ali Akyar ve Cemal Zeytünlü, D.D.'yi kurtarmak için görevlendirildi. Alper Aksular, suyla kaplı arazide yalnız kalan D.D.'yi sırtına alarak güvenli bir alana taşımayı başardı.

Sağlık durumu iyi

Zorlu bir mücadele sonrasında D.D., itfaiye ekibinin yardımıyla sudan çıkarıldı. Yapılan ilk kontrollerde, D.D.'nin sağlık durumunun iyi olduğu ve herhangi bir tıbbi müdahaleye ihtiyaç duymadığı belirlendi. İzmir İtfaiyesi, bu tür durumlarda özverili bir şekilde çalışmalarını sürdürmeye devam ediyor.