Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesindeki Kavşut Mahallesi'nde 11 Ağustos günü saat 13.00 sıralarında çıkan yangın, 80 hektarlık sedir ormanını küle çevirdi. Mahallelilerin ihbarı üzerine olay yerine Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri sevk edildi.

YANGINLA MÜCADELE
243 personelin 15 arazöz, altı itfaiye, dokuz su tankı, altı iş makinesi, sekiz ilk müdahale aracı ve altı itfaiye aracıyla beş helikopterin de havadan müdahalesiyle alevler 25 saatlik bir çalışmanın ardından söndürüldü. Yangının büyüklüğü ve söndürme çalışmalarının zorluğu dikkat çekti.

ARICI R.D.'NİN İHMALİ
Jandarma ekiplerinin yaptığı incelemelerde yangının çıkış nedeni belirlendi. Yangına, arıcı R.D.'nin arılarını sakinleştirmek için yaktığı tütsüden çıkan kıvılcımların kuru otları tutuşturması sonucu çıktığı tespit edildi. Gözaltına alınan R.D., ifadesinde suçunu itiraf etti ve adliyeye sevk edildi. R.D., tutuklanarak cezaevine gönderildi.



