DÜNYA
Yayınlanma : 12 Eylül 2025 21:46

Kırgızistan'da önemli görüşme: Din hizmetleri iş birliği vurgusu

Kırgızistan'da önemli görüşme: Din hizmetleri iş birliği vurgusu
Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın da katıldığı bir görüşmede, Türk Devletleri Teşkilatı üyesi ülkelerin din hizmetleri alanındaki iş birliğinin önemini vurguladı ve Tokmok'ta açılacak İslam Akademisi'ni

İŞ BİRLİĞİNE DESTEK

Kırgızistan nüfusunun yaklaşık yüzde 90'ının Müslüman olduğunu hatırlatan Caparov, Tokmok kentinde yakın zamanda açılacak İslam Akademisi'nin din görevlilerinin eğitimine, mesleki gelişimine ve yeniden yetiştirilmesine katkı sağlayacağını ifade etti. Diyanet İşleri Başkanı Erbaş ise sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov'u makamında ziyaret ettiklerini duyurdu. Din eğitimi ve Diyanet hizmetleri alanlarındaki iş birliği ve tecrübe paylaşımının çok değerli olduğunu ve Cumhurbaşkanı'nın bu konudaki desteğini memnuniyetle karşıladıklarını dile getirdi. Erbaş, Caparov'a nazik kabullerinden dolayı teşekkür etti.

ÖNEMLİ İSİMLERİN KATILIMI

Görüşmede, Kırgızistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Abdulaziz Zakirov, Kazakistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Nauruzbay Taganuly, Azerbaycan Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Allahşükür Paşazade, Özbekistan Müslümanları Dini İdaresi Başkanı ve Başmüftü Nuriddin Haliknazar ve TDT Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev de hazır bulundu.