ASAYİŞ
Yayınlanma : 16 Eylül 2025 13:28

Kocaeli'nde 999 Kişiyi Zehirleyen Tavuk Döner Faciası: İşletmeci ve Döner Ustası Tutuklandı

Kocaeli'nde 999 Kişiyi Zehirleyen Tavuk Döner Faciası: İşletmeci ve Döner Ustası Tutuklandı
Kocaeli'nde 999 kişinin zehirlenmesine neden olan tavuk döner faciasıyla ilgili işletmeci ve döner ustası, savcılığın itirazı üzerine tutuklandı. İddianamede, gıdada dört çeşit bakteri bulunduğu ve tüketicilerin yaşamını tehlikeye attığı belirtildi.

TUTUKLAMA KARARI

Daha önce adli kontrol kararı verilen işletmeci E.T. ve döner ustası K.Y., savcılığın itirazı üzerine yeniden gözaltına alındı ve tutuklandı. İşletme de mühürlendi. 287 kişi olayla ilgili şikayetçi oldu, 54 kişi ise mağdur olarak kayıtlara geçti.

İDDİANAME DETAYLARI

Hazırlanan iddianamede, 341 kişinin kolluk kuvvetlerine ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurduğu belirtildi. İddianamede, sanıkların 29 Mart'ta aldıkları tavukları soslayıp dinlendirdikleri, etlerin son kullanma tarihinin 3 Nisan 2025 olduğu, ancak analizlerde dört çeşit bakteri tespit edildiği ve gıdanın Türk Gıda Kodeksi Mikrobiyolojik Kriterler Yönetmeliği'ne uygun olmadığı belirtildi. Bilirkişi raporunda, tüketilen gıdanın kişilerin yaşamını tehlikeye atabileceği tespit edildi.

8 YIL HAPİS CEZASI TALEP EDİLDİ

Cumhuriyet savcısı, sanıklar hakkında bozulmuş gıda ticareti suçundan 1 ile 5 yıl arasında, taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma suçundan ise 6 ay ile 3 yıl arasında hapis cezası talep etti. Körfez 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nin 4 Eylül'deki duruşmasında verilen adli kontrol kararına savcılık itiraz ederek, tutuklama kararının alınmasını sağladı.