Ticaret Bakanlığı, Fiyat Etiketi Yönetmeliği'nde önemli bir değişiklik yaptı. Resmi Gazete'de yayımlanan yeni düzenlemeye göre, lokanta, kafe, restoran ve pastane gibi yiyecek-içecek hizmeti sunan işletmeler, tüketicilerden servis, masa veya kuver adı altında ek ücret talep edemeyecek.
YENİ DÜZENLEMEYLE ŞEFFAFLIK ARTACAK
Yönetmelik değişikliği ile birlikte, tarife ve fiyat listelerinde yer almayan herhangi bir ücretin tüketiciden alınması yasaklandı. Tarife dışında alınacak ücretlerin ise açık bir şekilde fiyat listesinde gösterilmesi zorunlu hale getirildi. Bu düzenleme, yiyecek-içecek sektöründe daha şeffaf bir fiyat karşılaştırması yapılmasına olanak tanıyacak.
KUVER ÜCRETLERİ HESAPTAN ÇIKACAK
Yeni düzenlemeye göre, restoran ve kafelerde tüketicilere sunulan hizmetler için ek bir bedel talep edilmeyecek. Ayrıca, talep edilmeden sipariş öncesinde servis edilen ve aperatif olarak sunulan kuver ürünlerinin bedeli de tüketicilerden alınamayacak. Tüketicilerin hakları korunmuş olacak.


