Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nde kurulan Sanal Gerçeklik Laboratuvarı, düzenlenen bir törenle hizmete açıldı. Tören, fakültenin Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi ve katılımcılar arasında Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Maden, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Zuhal Yetkin Ay ve Doç. Dr. Günseli Katırcı, Başhekim Prof. Dr. Bulem Üreyen Kaya, Başhekim Yardımcıları Doç. Dr. Derya Ceyhan ve Doç. Dr. Özge Kam Hepdeniz, akademik ve idari personel ile öğrenciler yer aldı.
KATILIMCILARIN KONUŞMALARI
Açılışta konuşan Üniversite Rektörü Prof. Dr. Mehmet Saltan, Tayvan'daki bir sağlık üniversitesinde benzer teknolojileri incelediğini belirterek, sanal gerçeklik altyapısının diş hekimliği eğitimine büyük katkı sağlayacağını ifade etti. O, öğrencilerin bu teknoloji sayesinde yüzlerce klinik senaryoyu risksiz bir şekilde deneyimleyebileceğini vurguladı ve 'Bu sistem mesleki beceriyi hızla artıracak, öğrenciler gerçek klinik ortamına çok daha donanımlı çıkacak' dedi.
LABORATUVARIN TEKNİK ÖZELLİKLERİ
Doç. Dr. Uğur Burak Temel, laboratuvarın teknik ayrıntılarını paylaştı ve sistemin zamanla beş üniteye tamamlanacağını belirtti. Öğrencilerin kliniğe çıkmadan önce gerçek bir hasta hissiyatına en yakın deneyimi yaşayacağını aktaran Temel, laboratuvarda gerçek hastalardan elde edilen taramalarla oluşturulan ağız ve diş modelleri üzerinde 'dolgu', 'kanal tedavisi', 'anestezi', 'diş taşı temizliği' ve 'implant hazırlığı' gibi işlemlerin simüle edilebildiğini açıkladı.


