GÜNDEM
Yayınlanma : 13 Eylül 2025 01:23

TSE grevi ertelendi: 60 günlük süre verildi

TSE grevi ertelendi: 60 günlük süre verildi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan kararla, Öz Büro İş Sendikası'nın TSE ve bağlı iş yerlerindeki grev kararı, 'milli güvenliği bozucu nitelikte' olduğu gerekçesiyle 60 gün süreyle ertelendi.

GREV KARARI ERTELEME KARARI

6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu'nun 63'üncü maddesi kapsamında alınan karar, sendikanın grev çağrısının ülke için ciddi riskler taşıdığı düşüncesiyle verilmiştir. Erteleme kararı, olası olumsuz sonuçların önlenmesi amacıyla alınmıştır.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Resmi Gazete'de yayımlanan kararda, Öz Büro İş Sendikası'nın grev kararının, 60 gün boyunca geçerli olmayacağı açıkça ifade edildi. Bu süre zarfında, ilgili taraflar arasında görüşmeler yapılması ve anlaşmaya varılması hedefleniyor.