GÜNDEM
Yayınlanma : 29 Eylül 2025 20:10

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 500 bin sosyal konut projesi başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 500 bin sosyal konut projesi başlıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 500 bin sosyal konut projesinin başladığını duyurdu. Projede gençlere, şehit-gazi yakınlarına ve 3 çocuklu ailelere öncelik verilecek, deprem bölgesine özel kontenjan ayrılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut kampanyasını başlatmak üzere düğmeye bastıklarını duyurdu. Bu büyük proje kapsamında yaklaşık 500 bin konut inşa edilecek.

SOSYAL KONUT PROJESİNİN DETAYLARI

Projede, gençlere, şehit ve gazi yakınlarına, 3 çocuklu ailelere öncelik verileceği belirtildi. Deprem bölgesinde hak sahibi olmayan vatandaşlar için de özel bir kontenjan ayrılacak. Başvuruların e-Devlet üzerinden alınacağı ve sembolik bir bedelle kura sistemine dahil olunacağı açıklandı. Konutlar genellikle 2+1 ve bazı 3+1 dairelerden oluşacak, yüzde 10 peşinat ve 240 aya kadar vade imkanı sunulacak. Metrekare fiyatları ve ödeme koşulları, maliyet artışlarına göre güncellenebilecek.

BAKAN KURUM'DAN EK AÇIKLAMALAR

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, projenin detaylarının önümüzdeki ay Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından paylaşılacağını belirtti. Kurum, deprem bölgesindeki hak sahibi olmayan vatandaşlar için de yeni sosyal konutlar yapılacağını ve dar gelirli, emekli vatandaşlar, gençler ve şehit-gazi yakınları için avantajlar sağlanacağını ifade etti. Proje, Türkiye'nin 81 ilinde hayata geçirilecek ve konutların inşa edileceği bölgeler ile illere göre konut sayıları gibi detaylar yakın zamanda açıklanacak.