Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kasım 2025'e ait Hizmet Üretici Fiyat Endeksi (H-ÜFE) verilerini açıkladı. Verilere göre H-ÜFE, aylık bazda yüzde 0,70 düşüş gösterirken, yıllık artış oranı yüzde 34,93 olarak kaydedildi.
Gayrimenkul hizmetlerinde dikkat çekici artış
Yıllık bazda en gözlemlenen artış gayrimenkul hizmetlerinde gerçekleşti. Kasım ayında, bir önceki yılın aynı dönemine göre ulaştırma ve depolama hizmetlerinde yüzde 31,51, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde yüzde 36,00, bilgi ve iletişim hizmetlerinde yüzde 35,19, gayrimenkul hizmetlerinde ise yüzde 42,22 artış yaşandı. Mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde yüzde 39,35, idari ve destek hizmetlerde ise yüzde 38,49 artış kaydedildi.
Aylık değişimler de dikkat çekiyor
Aylık veriler incelendiğinde, ulaştırma ve depolama hizmetlerinde yüzde 0,09, konaklama ve yiyecek hizmetlerinde yüzde 1,91, gayrimenkul hizmetlerinde ise yüzde 8,57 azalış gözlemlendi. Diğer taraftan, bilgi ve iletişim hizmetlerinde yüzde 2,15, mesleki, bilimsel ve teknik hizmetlerde ise yüzde 0,75 artış yaşandı.


