94. İzmir Enternasyonal Fuarı, 'Fuar Şehrin Kalbinde' sloganıyla kortej yürüyüşüyle başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Ticaret Bakanlığı himayesinde düzenlenen fuar, 9 Eylül'e kadar açık kalacak. Haber-Kamera: Burak Uygun. Yüzlerce İzmirli, Gündoğdu Meydanı'ndan fuar alanına kadar coşkuyla yürüdü. Kültürpark, her yıl olduğu gibi bu yıl da fuara ev sahipliği yapıyor.

ONUR KONUĞU BOSNA HERSEK
Bu yılki onur konuğu Bosna Hersek. Bosna'dan gelen halk dansları topluluğunun gösterisi büyük ilgi gördü. Açılışın ardından binlerce İzmirli fuarı gezmeye başladı.

Bakan Ağar ve Başkan Tugay'dan Açılış Konuşmaları
Ticaret Bakan Yardımcısı Volkan Ağar, açılış töreninde yaptığı konuşmada, İzmir Enternasyonal Fuarı'nın ülkenin fuarcılık serüveninin başlangıcı olduğunu ve bakanlık olarak her türlü desteği verdiklerini belirtti. Ağar, fuarın ticaret, kültür sanat, teknoloji, eğlence ve yeniliğin buluşma noktası olacağını vurguladı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ise İzmir Fuarı'nın İzmirlilerin kalbinde her zaman yer alacağını ifade etti. 9 Eylül'e kadar sürecek olan fuarda her akşam farklı etkinlikler, konserler, dans gösterileri ve tiyatrolar düzenlenecek. İzmirliler 12 gün boyunca akşam 16.00 ile 23.00 saatleri arasında fuarı ziyaret edebilecekler. Candan Erçetin, fuarın açılış gününde sahne aldı.

