İzmir'in Buca ilçesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen bir minibüs yangını, itfaiye ekiplerinin yoğun çalışmalarıyla kontrol altına alındı. Yangın, rüzgarın etkisiyle hızla yayılarak ormanlık alana sıçramıştı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada yangının tamamen kontrol altına alındığını ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini duyurdu.
YANGININ KONTROL ALTINA ALINMASI
Bakan Yumaklı, paylaşımında, 'Yeşil Vatanımızı gece gündüz demeden savunmaya devam ediyoruz. İzmir/Buca yangını, kahraman orman teşkilatımızın yoğun ve özverili mücadelesi sonucunda tamamen kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarımız aralıksız sürerken, en büyük gücümüzün yangınların çıkmasını önlemek olduğunu bir kez daha hatırlatıyorum,' ifadelerini kullandı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
ŞÜPHELİLER GÖZALTINDA
Yangın, dün saat 18.15 sıralarında İzmir-Çeşme Otoyolu'nun Buca Mustafa Kemal Mahallesi mevkiinde seyir halindeki bir servis minibüsünde çıktı. Alevler hızla yayılarak çevredeki ormanlık alana sıçradı. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda arazöz, helikopter ve itfaiye ekibi sevk edildi. Olayla ilgili olarak 3 şüpheli gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında araç sürücüsü, araç sahibi ve aracın onarımını yapan egzoz ustası bulunuyor. Savcılık açıklamasında, aracın yolda yanmaya başlaması üzerine kenara çekildiği, yolcuların tahliye edildiği ve yangının kontrol altına alınamadan ormana sıçradığı belirtildi.


