Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı, Remziye Horuz'un ölümüne ilişkin tutuklu pastane sahibi ve iki çalışan hakkında yürütülen soruşturma çerçevesinde bir iddianame hazırladı. Ağrı Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, delil olarak müşteki ifadeleri, şüpheli savunmaları, teknik raporlar, kamera kayıtları ve tanık beyanlarına yer verildi.
Pasta alerjisi tehlikesi
İddianamede, Horuz'un doğum günü kutlaması için pasta almak üzere arkadaşlarıyla birlikte 1 Aralık'ta Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan bir pastaneye gittiği belirtildi. Horuz'un astım hastası olduğu ve yumurta alerjisinin bulunduğu vurgulanarak, pasta alırken içerik hakkında bilgi almak için iş yeri çalışanlarıyla iletişime geçtiği ifade edildi. Çalışan Fatih Y'nin, pastanın yumurtasız olduğunu beyan ettiği, ancak bu bilgilendirmelerin doğru olup olmadığı henüz kesin olarak belirlenememiştir.
Ölüm sebebi tartışmalı
Horuz'un pastayı yedikten sonra nefes darlığı yaşadığı ve hastaneye kaldırıldığı aktarılırken, burada 19 gün süren yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybettiği kaydedildi. İddianamede yer alan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden gelen inceleme yazısında, pastada yumurta olup olmadığının kesin olarak tespit edilemediği belirtilerek, yumurta alerjisinin anafilaktik reaksiyonlara yol açabileceği ifade edildi. Ayrıca, iddianamede, pastane sahibi Yakup A'nın, gıda işletmecisi olarak sorumluluklarını yerine getirmediği ve personeline gerekli eğitimleri vermediği vurgulandı. Sanıkların


