SPOR
Yayınlanma : 18 Şubat 2026 21:37

TOFAŞ, Türkiye Kupası'na veda etti: Beşiktaş GAİN'e 100-91 kaybetti

TOFAŞ, Türkiye Kupası'na veda etti: Beşiktaş GAİN'e 100-91 kaybetti
TOFAŞ, Ziraat Bankası Türkiye Kupası çeyrek finalinde Beşiktaş GAİN'e 91-100 kaybederek kupaya veda etti. Takım, ligdeki bir sonraki maçına 5-8 Mart 2026 tarihlerinde çıkacak.

TOFAŞ Basketbol Takımı, Ziraat Bankası Türkiye Kupası çeyrek final maçında Beşiktaş GAİN’e 91-100 mağlup olarak kupaya veda etti.

MAÇIN DETAYLARI

Bursa’daki Nilüfer TOFAŞ Spor Salonu’nda gerçekleşen karşılaşmada, TOFAŞ, ilk yarıyı 53-48 önde kapatmasına rağmen, ikinci yarıda üstünlüğünü koruyamadı. İlk çeyrek 30-23 TOFAŞ'ın lehine sona ererken, ikinci çeyrekte Beşiktaş GAİN’in yakaladığı 9-0’lık seri durumu eşitledi.

SON ÇEYREKTEKİ GERİLİM

Son çeyreğe girildiğinde TOFAŞ, skoru 78-84 yapmasına rağmen, Beşiktaş GAİN’in son dakikalardaki etkili oyunu ile farkı açmasına engel olamadı. Maç sonunda Furkan Korkmaz ve Yiğitcan Saybir 20’şer sayı ile öne çıkarken, TOFAŞ’ta Marek Blazevic 16, Özgür Cengiz ve Alex Perez ise 11’er sayı kaydetti.