GÜNDEM
Yayınlanma : 17 Ekim 2025 19:40

iklim değişikliği, ibradı'daki siyah incir hasadını erteledi

iklim değişikliği, ibradı'daki siyah incir hasadını erteledi
İbradı'da siyah incir hasadı iklim değişikliği nedeniyle gecikti, ancak ürünlerin yüksek kalitesi üreticileri memnun etti.

Antalya'nın İbradı ilçesinde yetişen ünlü Bursa siyah incirlerinin hasadı, beklenmedik iklimsel değişiklikler nedeniyle bir ay gecikmeyle tamamlandı. Bu durum, çiftçilerin zorlu koşullara rağmen ürünlerini toplamasını etkiledi ve bölgenin tarımsal döngüsünü değiştirdi.

ÜRÜN KALİTESİ VE DOĞAL YÖNTEMLER

Çiftçiler, tamamen doğal tekniklerle üretilen incirlerin zengin aroması ve yüksek kalitesiyle gurur duyuyor. Geleneksel yöntemler, bu incirlerin değerini artırarak, hem yerel hem de uluslararası pazarlarda öne çıkmasını sağlıyor.

ÇİFTÇİLERİN DENEYİMLERİ VE GELECEK BEKLENTİLERİ

Üreticiler, hasadın uzamasından kaynaklanan zorluklara rağmen bu yılın veriminden memnun. Bir çiftçi, 'Süre uzadı ama ürünlerin kalitesi harika' diyerek umutlu konuşurken, iklim etkilerinin gelecekteki tarımı nasıl şekillendireceğini tartışıyorlar.