Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, yaklaşan kış ayları öncesinde ülkenin doğal gaz arz güvenliğine dair müjdeli haberleri duyurdu. Tuz Gölü Yer Altı Doğal Gaz Depolama Tesisi'nin kapasitesinin 1,7 milyar metreküpe yükseltildiğini açıklayan Bayraktar, mevcut yer altı doğal gaz depolama tesislerinin tam kapasiteyle, yani yüzde 100 doluluğa ulaştığını belirtti.
ARZ GÜVENLİĞİ VE DEPOLAMA KAPASİTESİ ARTIYOR
Bakanlıktan yapılan bilgilendirmeye göre, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, doğal gazda arz güvenliğini en üst düzeyde tutabilmek adına kısa, orta ve uzun vadeli LNG anlaşmalarını başarıyla hayata geçirmenin yanı sıra, Türkiye'nin toplam doğal gaz depolama kapasitesini artırmaya yönelik stratejik yatırımlarını da hız kesmeden sürdürüyor.
KRİTİK DEPOLAMA TESİSLERİ VE GELECEK YATIRIMLARI
Kış aylarında artan doğal gaz talebini karşılamak ve arz-talep dengesini kusursuz bir şekilde yönetmek için Tuz Gölü ve Silivri'de bulunan yer altı depolama tesisleri hayati bir rol üstleniyor. Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi 4,6 milyar metreküplük devasa bir hacimle hizmet verirken, Tuz Gölü'ndeki depolama kapasitesi de her geçen yıl artış gösteriyor. Bakan Bayraktar, bu yatırımların gelecekte de devam edeceğini ve 2028 yılına gelindiğinde tüketilen doğal gazın en az yüzde 20'sinin bu yer altı depolarından karşılanabileceğini vurguladı.


