GÜNDEM
Yayınlanma : 13 Şubat 2026 18:23

Ramazan ayı için hazırlıklar tamam, Ramazan iklimi hutbede anlatıldı

Ramazan ayı için hazırlıklar tamam, Ramazan iklimi hutbede anlatıldı
Diyanet İşleri Başkanlığı, 19 Şubat'ta başlayacak Ramazan ayı için 'Ramazan iklimi' konulu Cuma Hutbesi'ni yayımladı ve Müslümanları Ramazan'a hazırlanmaya davet etti.

Ramazan ayı, 19 Şubat Perşembe günü başlayacak. Diyanet İşleri Başkanlığı, bu özel ayın önemi hakkında Cuma Hutbesi'ni yayımladı.

RAMAZAN İKLİMİ

Diyanet, bu haftaki hutbenin konusunu 'Ramazan iklimi' olarak belirledi. Müslümanlara, Ramazan-ı şerifin ruhunu ve önemini hatırlatmak amacıyla yapılan hutbede, bu ayın rahmet, mağfiret ve bereketle dolu olduğu vurgulandı. Ramazan ayının, Kur'an-ı Kerim'le birlikte geldiği ve bu süre zarfında oruç tutmanın önemi üzerinde duruldu.

ORUÇ VE İYİLİKLER

Hutbede, Ramazan'ın bireylere ruhsal ve bedensel sağlık kazandırdığı, huzur ve mutluluk getirdiği ifade edildi. Ayrıca, bu ayın yardımlaşma ve dayanışma ruhunu pekiştirdiği, Müslümanların akraba ve komşularıyla ilişkilerini güçlendirdiği belirtildi. Peygamber Efendimiz’in hadisleriyle de bu güzelliklere dikkat çekildi.

RAMAZAN'A HAZIRLIK

Diyanet, Müslümanları Ramazan'a hazırlanmaya davet etti. Evlerimizi, işyerlerimizi ve camilerimizi bu kutlu ay için hazırlamalı, iyilik kapılarını sonuna kadar açmalıyız. Hutbe, Ramazan ayının getirdiği hikmetleri yaşamak ve yansıtmak gerektiğini hatırlatarak sona erdi. Diyanet, Ramazan ayının mübarek olmasını diledi.